Login

VACATURE: Informatiemanager - Baston Wonen

Logo Baston Wonen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Informatiemanager

Zevenaar, 36 uur per week

Om op koers te blijven en onze doelen te realiseren kunnen we niet meer zonder een informatiemanager. We ontkomen niet meer aan digitalisering en zetten hier grote stappen in, ICT-systemen en informatie hebben een belangrijke relatie met onze koers en het al dan niet behalen van strategische doelen. We zitten middenin een ICT transitie systeemverandering met als doel om onze huurders en medewerkers optimaal te kunnen bedienen. Maar welke digitale keuzes maak je? En hoe zorg je voor draagvlak bij de betrokkenen? Ben jij de informatiemanager die verbindt en coördineert? Solliciteer dan op deze vacature!

Wat ga je doen?
Je krijgt bij ons een veelzijdige en uitdagende functie. Recent is de ICT-visie vastgesteld, wat met zich meebrengt dat we de komende jaren een ICT-transitie ingaan. Het is aan jou om deze transitie te sturen en vorm te geven! Met relevante betrokkenen 1) collega’s, 2) het team I&A (aanbodkant) en 3) management en bestuur realiseer jij een passende informatievoorziening voor onze collega’s en onze huurders. Het doel is dat medewerkers het systeem en de manier van werken omarmen en dat onze huurders de juiste dienstverlening krijgen. Ook het inzicht krijgen in de realisatie van doelen, inzicht in risico’s, sturen op data en slimmer werken zijn doelen die behaald kunnen worden met de juiste ICT-strategie. Je vertaalt de organisatiestrategie naar een informatiestrategie en je formuleert het informatiebeleid en de daarbij behorende planning en uitvoering. Je inventariseert, analyseert en vertaalt de informatiebehoefte binnen de organisatie naar aanpassingen aan de informatievoorziening en de daarbij in te zetten informatiesystemen.

Vanzelfsprekend zorg jij na de implementatie voor de structurele borging en doorontwikkeling van datagericht werken. Als informatiemanager zorg je voor samenhang en inrichting van de informatievoorziening binnen onze organisatie. Je bent in staat om de gewenste vernieuwingen en aanpassingen in samenwerking met kerngebruikers en je collega’s van het team I&A tot uitvoering te laten brengen. Gezamenlijk zorgen jullie ervoor dat alle medewerkers optimaal ondersteund worden in hun werk. Hierbij houd je rekening met de wet- en regelgeving, het I&A-beleid en de informatiebeveiliging.

Je volgt en vertaalt nieuwe ontwikkelingen en trends (bedrijfsvoering, wetgeving, technologie) naar kansen en toepassingen voor het proces- en informatiemanagement binnen onze organisatie. Denk hierbij aan blockchain en kunstmatige intelligentie.

Persoonsprofiel


Het is een zelfstandige functie waarin je veel verantwoordelijkheden krijgt en de vrijheid om je ideeën te vertalen naar concrete adviezen of projecten. De lijnen zijn kort waardoor je echt stappen kunt maken in deze fase van ontwikkeling. We zijn op zoek naar iemand die sterk is in procesmatig en projectmatig werken. Iemand die structuur aanbrengt en vast houdt zodat iedereen kan excelleren. Ervaring in deze functie is vereist, maar wij zoeken vooral iemand die bereid is om te leren, ontwikkelen en samen te bouwen. Iemand die stevig in zijn schoenen staat, potentie heeft en niet bang is om fouten te maken.

Heb je bepaalde kennis en ervaring nog niet? Geen probleem! Wij zorgen er graag voor dat je die kennis op doet doormiddel van een opleiding of cursus. Wij investeren graag in onze medewerkers, waardoor zij optimaal functioneren en hen eigen arbeidsmarktpositie vergroten.

Over Baston Wonen
Onze missie, waar we voor gaan!
Samen met onze huurders en netwerkpartners werken we aan prettig en betaalbaar wonen in de gemeente Zevenaar. We zijn we er voor hen die door inkomen, gezondheid of maatschappelijke positie op een sociale huurwoning.
In de gemeente Zevenaar (ons werkgebied: Zevenaar, Oud Zevenaar en Babberich) verhuurt Baston Wonen ongeveer 4000 sociale huurwoningen in een prettige leefomgeving.

Bij Baston Wonen zijn we gezamenlijk verantwoordelijk voor het geheel, zit klantgerichtheid tot in de haarvaten, is ruimte voor eigenaarschap en zij we ontwikkelgericht.

We zijn een informele organisatie met ongeveer 50 medewerkers. De lijnen zijn kort en de deuren staan altijd open. We zijn volop in ontwikkeling. De context waarin we als corporatie ons werk doen verandert. Overheidsbeleid is erop gericht dat mensen langer zelfstandig wonen en versneld weer uitstromen uit beschermde woonvormen. De betaalbaarheid van wonen staat onder druk. We willen in Nederland uiteindelijk naar CO2-neutrale woningen. Wij vinden het belangrijk dat mensen met een verschillende achtergrond prettig samenleven in hun buurt. De vraagstukken worden ingewikkelder. Dat stelt eisen aan onze organisatie en onze medewerkers. We zijn ons goed bewust van onze maatschappelijke taak. Alles wat we doen staat in het teken van onze (toekomstige) huurders. We werken dagelijks met plezier voor en met elkaar.

Arbeidsvoorwaarden
De functie betreft een functie voor 36 uur per week. Wij bieden in eerste instantie een contract voor één jaar, welk contract bij goed functioneren omgezet zal worden in een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd. Je kunt rekenen op een prima salaris (schaal L cao Woondiensten - maximaal € 6.205,- per maand), vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering. Ook krijg je de mogelijkheid om secundaire arbeidsvoorwaarden bij te kopen, zoals extra verlofdagen. Je komt te werken in een organisatie met een maatschappelijke taak waar jij je steentje aan bij kan dragen.

Wij werken tijd- en plaatsbewust, wat inhoudt dat we flexibele arbeidstijden hebben en je de mogelijkheid krijgt om thuis (of op een andere plek) te werken. Je krijgt een budget van € 1.000 euro beschikbaar om een thuiswerkplek aan te schaffen en ontvangt een laptop en telefoon om jouw werk goed uit te kunnen voeren. Daarnaast wordt een leven lang leren gefaciliteerd doormiddel van een jaarlijks persoonlijk loopbaanontwikkelbudget. En het allerbelangrijkst is natuurlijk dat je er 50 professionele en gezellige collega’s bij krijgt!

Sollicitatieprocedure
Wil je meer informatie, neem dan contact op Hans Blankestijn, manager Bedrijfsvoering via 0316 - 58 03 58. Ben jij het talent dat wij zoeken en ben je geïnteresseerd? Stuur dan je motivatiebrief en curriculum vitae naar Maike Tito, P&O-adviseur, via vacature@baston.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie stellen we niet op prijs.

Volg ons op

Informatie aanvragen

Vraag hier informatie op maat aan of schrijf je in voor de nieuwsbrief. Informatie aanvragen