Login

VACATURE: Informatie analist - Servicecentrum Drechtsteden

Logo Servicecentrum Drechtsteden 2020 01 14 1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Informatie analist

Ben jij een ervaren informatie analist met een kloppend hart voor complexe analyses? Ben je resultaatgericht en voer je graag de regie over de uitvoering van het omzetten van klantwensen in ICT-oplossingen, lees dan snel verder!

Wat ga je doen?
Wij verwachten dat het vakgebied informatievoorziening met de opkomst van Software as a Service gaat veranderen van het opstellen en laten ontwikkelen van functionele ontwerpen naar een zo passend mogelijke inrichting of zelfs procesaanpassingen bij onze klanten.

Als informatie analist ben jij de schakel tussen de behoeftes van onze klanten vanuit (primaire) processen en het realiseren hiervan in ICT-functionaliteiten. Hiervoor maak jij een analyse van deze behoeftes en werkt deze uit in een consequentiestudie waarin je meerdere scenario's onderzoekt. Je vertaalt de behoefte naar een oplossing inclusief functionele requirements, use cases/user stories en kijkt daarbij vanuit verschillende perspectieven naar de consequenties. Denk daarbij aan proces, informatie, financiën, beveiliging enz.

Afhankelijk van het type vraag of opdracht werk je bijvoorbeeld samen met een business consultant, ISO, functioneel beheerder, service engineer en/of architect. De samenstelling van het team is steeds afhankelijk van de vraagstelling. Soms ben je in the lead, soms werk je mee aan een opdracht van een ander. Een nieuwe behoefte van een klant is een voorbeeld van een opdracht, maar het kan ook gaan over verbeteringen/optimalisaties of een vervangings- of uitfaseringsvraagstuk.

Informatie, haar belang, opslag, beveiliging hebben jouw primaire interesse met oog voor de waarde die informatie vertegenwoordigd voor een gebruiker en hoe informatie bijdraagt aan het behalen van businessdoelstellingen. Jij zorgt ervoor dat er optimaal gebruik kan worden gemaakt van de informatie en systemen. In je werk zorg je ervoor dat besluiten over doorontwikkeling en vernieuwing doordacht worden genomen én gerealiseerd.

Daarnaast bestaat je werk, afhankelijk van de opdracht, uit:


Wat neem je mee?
Jij bent een senior-adviseur en in staat je te verplaatsen in jouw klanten, goed te luisteren en sensitief op signalen van de klantorganisatie(s) en collega's. Je laat zien dat je tegenstrijdige belangen kunt afwegen en daar flexibel mee om kunt gaan. Je gaat daar diplomatiek mee om en kan neuzen dezelfde kant op brengen. Het helpt dat jij een stevige persoonlijkheid bent met uitstekende advies- en communicatieve vaardigheden (zowel mondeling als schriftelijk).

Je bent positief ingesteld, gedreven en energiek en heb je een proactieve werkhouding gericht op kwaliteit, continu verbeteren en resultaat. Veder ben jij analytisch sterk, service- en resultaatgericht. Werken doe je niet alleen, vanuit jouw rol spar en werk je samen met collega's, adviseurs en medewerkers

Hiernaast beschik jij over:


Waar kom je te werken?
Je komt te werken bij het team Realisatie. Team Realisatie beslaat verschillende IV-vakdomeinen op het gebied van programma- en projectmanagement, functioneel beheer, security en risicomanagement, verandermanagement, informatie architectuur en informatie analyse.
Dit team biedt ruimte aan ruim 40 professionals en richt zich met name op realisatie van ontwikkeling en definitie van wat er nodig is om de behoefte van de klant of eigenaar in te vullen.

Team Realisatie maakt onderdeel uit van de nieuwe I-organisatie van het Servicecentrum Drechtsteden. De I-organisatie bestaat uit de teams Realisatie, Beleid & Ontwikkeling, Service en Levering.

Nieuwe I-organisatie
We transformeren naar een regie organisatie met een andere werkwijze en samenwerkingsvorm. Dit doen we stap voor stap waarbij de teams en de medewerkers ruim de tijd krijgen te groeien naar een volwassen I-(regie) organisatie. De komende periode richten we ons op de uitvoering van de Drechtstedelijke keuze voor outsourcing van het bestaande applicatielandschap waarvoor we nauw samenwerken met de CIO en het programma ICT Verandert.

Wie zijn wij?
Het Servicecentrum Drechtsteden (SCD) levert kwalitatief hoogwaardige en efficiënte diensten aan zeven Drechtstedengemeenten en een aantal Gemeenschappelijke Regelingen en Zuid-Holland-Zuid organisaties op het gebied van financiën, informatisering, automatisering, documentaire informatievoorziening, communicatie, inkoop, facilitaire zaken, juridische zaken en HRM.
Belangrijk om te weten is dat het SCD per 1 januari 2022 (middels zakelijke dienstverleningsovereenkomsten) overgaat naar de service-gemeente Dordrecht.

Wat bieden we jou?
Jouw werk is meer dan alleen een salaris. Daar zetten wij graag goede arbeidsvoorwaarden tegenover:


Wij investeren in opleiding en ontwikkeling van onze medewerkers. Wij zorgen er samen met jou voor dat jouw talent optimaal benut wordt, zodat je het beste uit jezelf gaat halen!

Solliciteren of meer weten?
Solliciteer op deze mooie functie! Vul het sollicitatieformulier in en solliciteer met een motivatiebrief en recent cv. Reageer voor 21 september 2021. Verwachten wij dat we een goede match kunnen zijn, dan nodigen we jou uit voor een gesprek. Wij zien je sollicitatie met interesse tegemoet.

Wil je meer weten over de functie? Stuur dan een bericht naar contact op te nemen met Margriet Westeneng, Teamleider Realisatie via het secretariaat (telefoonnummer 078-770 2415). Of kijk op www.werkenbijdrechtsteden.nl/onze-organisatie voor meer informatie over onze organisatie.

Zien wij jou als mogelijke kandidaat, dan plannen we gedurende de looptijd van deze vacature al een gesprek met je in.

Acquisitie stellen wij niet op prijs!

Volg ons op

Informatie aanvragen

Vraag hier informatie op maat aan of schrijf je in voor de nieuwsbrief. Informatie aanvragen