Login

VACATURE: Adviseur informatiemanagement - Gemeente Enschede

logoEnschedenieuwBcontrol

 

 

 

 

 

Adviseur informatiemanagement
Tijdelijk, 20-36 uur per week

Bij de gemeente Enschede werken we aan I-projecten met een flinke impact op onze informatiehuishouding. Jij speelt hierin als adviseur informatiemanagement een belangrijke rol.

Wie zijn wij?
Het kloppend hart van de IT. Zo mag je het IT Bedrijf van de gemeente Enschede gerust noemen. Met zo’n 130 collega’s ondersteunen en adviseren we in de breedste zin op het gebied van (geautomatiseerde) informatievoorziening. De gemeente zelf, maar ook een groot aantal overheidgerelateerde organisaties in de regio. Bijvoorbeeld het Gemeentelijk Belastingkantoor Twente, de Stadsbank Oost Nederland en de Gemeente Losser. Dat doen we vanuit drie deskundige teams: Beheer, Informatietechnologie & Services en Beleid & Integratie.

Jij werkt binnen het team Beleid & Integratie. Hier ligt de nadruk op beleid en advies op het gebied van IT en we hebben verschillende disciplines. We zijn een divers team met in totaal ongeveer 55 aandachtfunctionarissen, adviseurs informatiemanagement, informatieanalisten, informatiearchitecten en projectleiders. We gaan op een open en prettige manier met elkaar om, delen kennis en ondersteunen en helpen elkaar. Geen toeval dus dat wij veel waarde hechten aan samenwerking. Als adviseur informatiemanagement maak je deel uit van het team Advies, waarbinnen nauw wordt samengewerkt met verschillende disciplines, informatie-architecten en projectleiders. Ook buiten het team werk je samen met collega’s uit andere IT-disciplines, zoals integratie-specialisten en applicatiebeheerders.

Wie zoeken we?
Je werkt in een verbeterprogramma en in multidisciplinaire teams en schakelt met veel partijen binnen en buiten onze organisatie. In projecten voor onze afdelingen ben je de smeerolie in het hele proces: van de informatieanalyse tot de overdracht voor implementatie. Mede dankzij jou wordt een project een succes!

Je werkt mee in het kernteam van een deelproject van het programma BRIDGE waarin jij vanuit jouw IT-professie adviseert over beleid, architectuur, organisatie, processen en/of applicaties. Je kunt echter ook worden ingezet om een van de huidige adviseurs te vervangen, zodat deze vrij gemaakt kan worden om in het programma te participeren.

Op de korte termijn staat een aantal ingrijpende nieuwe informatiekundige projecten op stapel. Hierin vervul jij als adviseur informatiemanagement een belangrijke rol. Je draait specifiek mee in een programma voor deze projecten. De nadruk ligt op het ontwikkelen van nieuw beleid, het implementeren ervan en het bewaken van de voortgang. Ook hier vertaal je de informatiebehoefte naar de best passende IT-oplossing. Het gaat dan onder meer om beleid op het gebied van architectuur, informatieprocessen en procesgericht werken. Een eerste project waarvoor jij je inzet richt zich op het op orde brengen van het informatie- en archiefbeheer binnen de gemeente Enschede. Jij analyseert en adviseert hierbij.

Werk je niet meer in het programma BRIDGE dan schuif je aan tafel bij collega’s van de afdeling waarvoor je een project begeleidt en analyseer je de informatiebehoefte voor een bepaald doel. Welk doel? Dat verschilt per traject en hangt af van de afdeling waarvoor je aan de slag gaat. Het kan bijvoorbeeld gaan om het verder verbeteren van het archiefbeheer binnen de gemeente Enschede of het optimaliseren van de informatievoorziening aan inwoners rond diensten van onze gemeente. Deze breedte van je functie maakt je werk juist heel afwisselend.

Heb je een goed beeld van de wensen en behoefte van een afdeling? Dan stel je de requirements op en adviseer je welke IT-oplossing hier het beste bij aansluit. Vervolgens ga je in gesprek met mogelijke leveranciers en in sommige gevallen heb je ook een rol in de aanbesteding of inkoop van IT-diensten. Jij zet een project in de startblokken voor implementatie door collega’s die op dit vlak specialist zijn.

Kortom: een boeiende en verantwoordelijke functie waarin je vanuit je haarscherpe informatieanalyse directe invloed hebt op de kwaliteit van de informatiehuishouding van onze gemeente. Voor nu en voor de toekomst.

Wat vragen wij van je?
Je vindt IT interessant en met name projecten op het gebied van informatiemanagement. Het is meegenomen als je al wat kennis en ervaring op dit vlak hebt, maar het belangrijkste is dat je jezelf hierin wilt verdiepen. Daarbij helpen we je natuurlijk. Maar uiteindelijk zijn vooral je persoonlijkheid en competenties voor ons doorslaggevend. Dus dat je goed bent in het analyseren van de behoefte van onze afdelingen, het leuk vindt om met veel verschillende betrokkenen samen te werken, ook goed zelfstandig werkt, altijd het overzicht houdt in een project en de voortgang van projecten bewaakt. Jij gaat voor het beste resultaat. Bovendien ben je een prettige gesprekspartner op verschillende niveaus met veel gevoel voor een organisatie waar je nogal eens te maken hebt met complexe besluitvorming en processen.

Verder heb je:


Wat bieden we?


Meer informatie?
Voor meer informatie over de functie kun je terecht bij Hans Lammers, programmamanager team Informatiebeheer, via 06-13 02 97 90 of hans.lammers@enschede.nl.

Kijk voor meer informatie over (werken bij) onze organisatie op: www.enschede.nl/bestuur/werken-bij-gemeente-enschede.

Solliciteer uiterlijk 17 januari via het sollicitatieformulier.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Volg ons op

Informatie aanvragen

Vraag hier informatie op maat aan of schrijf je in voor de nieuwsbrief. Informatie aanvragen