Login

VACATURE: Medewerker Databeheer

Medewerker Databeheer
Locatie: Den Haag, 18 uur per week
Vacaturenummer: AT-4.3

Functiebeschrijving
De Koninklijke Bibliotheek (KB) zoekt een zelfstandige, proactieve en resultaatgerichte Medewerker Databeheer voor onze materiaal databases. Deze databases bevatten zogenaamde bandinformatie over de verschillende digitaliseringsprojecten waar de KB bij betrokken is.

Je voornaamste taak is het ondersteunen van de functioneel beheerders van de materiaal (voorbereidings)databases. In deze databases staat veel bandinformatie over de verschillende digitaliseringsprojecten voor boeken, kranten en tijdschriften. Hierdoor zijn ze een belangrijke schakel, en een bron van metadata, binnen de keten van duurzame opslag en het beschikbaar stellen van gedigitaliseerd cultureel erfgoed.

Als Medewerker Databeheer ben je verantwoordelijke voor het laden en muteren van deze databases en het oplossen van problemen aan de gebruikerskant. Maar er kan ook een beroep op je gedaan worden om rapportages en analyses te maken op basis van de database-inhoud. In je rol van Medewerker Databeheer werk je breder dan alleen binnen je eigen afdeling, je kunt ook vragen en verzoeken verwachten collega’s van andere afdelingen.

Samen met je collega’s van de afdeling Digitalisering & Documentverwerking (bestaande uit 4 teams) zorg je ervoor dat de KB-collecties goed toegankelijk en beschikbaar zijn en dat blijven, nu en voor de generaties na ons. Het team waarin je komt te werken bestaat uit specialisten die zich o.a. bezighouden met bibliografische en technische metadata en daarnaast met o.a. inhoud, planning en procesbegeleiding van digitaliseringstrajecten.

Functie-eisen


Arbeidsvoorwaarden


Over de Koninklijke Bibliotheek, nationale bibliotheek
De KB, nationale bibliotheek, draagt vanuit de kracht van het geschreven woord bij aan een slimmer, vaardiger en creatiever Nederland. Een baan bij de KB is kiezen voor een aantrekkelijke combinatie van veelzijdigheid en deskundigheid, traditie en pionierschap, zelfstandigheid en werken in teamverband en zeer goede arbeidsvoorwaarden, conform de cao-onderzoekinstellingen (CAO-OI).

Additionele informatie
Wil je eerst meer weten? Bel dan voor inhoudelijke vragen met George Siemensma (Teamleider), telefoonnummer 070-3140373. Bel voor algemene vragen met de HRM Administratie, telefoonnummer 070-314 04 05. Meer informatie vind je op www.kb.nl.

Interesse?
Graag ontvangen we je sollicitatie voor 15 mei 2017 via je het online sollicitatieformulier.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Volg ons op

Informatie aanvragen

Vraag hier informatie op maat aan of schrijf je in voor de nieuwsbrief. Informatie aanvragen